Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Κάθε χρόνο σαν σήμερα, ο νους μας γυρίζει πίσω στο Νοέμβρη του 1973, σε όσα δραματικά εξελίχθηκαν μέσα και γύρω από το χώρο του Πολυτεχνείου. Στον αγώνα της νεολαίας για καλύτερη παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία και ανεξαρτησία, αξίες πάντα διαχρονικές και επίκαιρες.
Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9:00 π.μ., στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, η Δ΄ τάξη οργάνωσε με καθοδηγητές τους εκπαιδευτικούς τους κα Ρουκούδη Χρυσούλα και κ. Χατζησάββα Πλάτωνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, τιμητική εκδήλωση μνήμης της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου.
Για τα γεγονότα της ημέρας και το σκοπό του εορτασμού μίλησε ο εκπ/κός κ Χατζησάββας Πλάτων.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Δ1΄ και Δ2΄, παρουσίασαν το χρονικό της εξέγερσης με ανάγνωση κειμένων, απαγγελία ποιημάτων, θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού. Επίσης η ιστορική μνήμη εκφράστηκε με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών πάντα με την καθοδήγηση των δασκάλων τους.
Τη γιορτή παρακολούθησαν οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, οι δάσκαλοι και γονείς-κηδεμόνες, οι οποίοι χάρισαν θερμό και δυνατό χειροκρότημα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.