Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ)

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας και μέσω του ηλ. ταχυδρομείου του σχολείου ενημερωθήκατε για τον σύνδεσμο στον οποίο βρίσκεται η διεύθυνση εγγραφής ενός μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Ο σύνδεσμος αυτός είναι ο : https://register.sch.gr/students/
Υπάρχουν δυσκολίες με το δίκτυο λόγω υπερβολικού φόρτου και είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να επιμείνετε αρκετά μέχρι που να τα καταφέρετε.
Εδώ υπάρχει ένα βοηθητικό βίντεο ενός συναδέλφου καθηγητή για όσους δεν έχουν καταλάβει την διαδικασία.
https://www.youtube.com/watch?v=9QtpuOWIEfY

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της εγγραφής:

1. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα σας βγει ένα μήνυμα για εκτύπωση των στοιχείων εγγραφής. Αν έχετε εκτυπωτή μπορείτε άμεσα να εκτυπώσετε την σελίδα με τα στοιχεία του παιδιού.
2. Αν δεν έχετε εκτυπωτή τότε προχωρήστε στην εκτύπωση και ο υπολογιστής θα σας δώσει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε τα στοιχεία με μορφή pdf (κάτι σαν εικόνα. Αν δεν μπορείτε πάρτε με το κινητό σας φωτογραφία τα στοιχεία και σημειώστε τα σε ένα χαρτί.
3. Αποστέλλετε στο e-mail του υπεύθυνου δασκάλου το ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ του κάθε μαθητή. Με αυτό το όνομα αυτό θα μπορέσουμε να σας εντοπίσουμε στην πλατφόρμα της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα για το σχολείο μας είναι η e-me.edu.gr .
4. Συνδεθείτε έστω και για μια φορά στο e-me έτσι ώστε να καταχωρήσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό του μαθητή που έχετε από την εγγραφή σας στο Π.Σ.Δ. Μπαίνετε στο e-me με αυτούς τους κωδικούς μια φορά οπωσδήποτε ώστε να μπορέσει να σας εντοπίσει αργότερα ο δάσκαλος της τάξης σας (με το όνομα χρήστη που θα του δώσετε μέσω email) και να σας προσκαλέσει στην εικονική του τάξη.
5. Μέσα από την πλατφόρμα e-me θα αποσταλεί πρόσκληση στον κάθε μαθητή ξεχωριστά για να ενταχθεί στην εικονική του τάξη. Είναι και η τελευταία ενέργεια που πρέπει να κάνετε ώστε ο κάθε μαθητής να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα στις υπηρεσίες της πλατφόρμας e-me στα πλαίσια της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας.

Σε περίπτωση που κάποιο σημείο δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο όπου θα δείτε πως είναι να συνδέεται κάποιος στην πλατφόρμα e-me.

Το Όνομα Χρήστη του ΚΑΘΕ μαθητή θα πρέπει να το αποστείλετε, ανάλογα με την τάξη του, στην αντίστοιχη διεύθυνση email του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.

Α' ΤΑΞΗ  :  ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΡΟΥΚΟΥΔΗ         roukoudichrisoula@gmail.com

Β' ΤΑΞΗ  :  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ    thesta68@gmail.com

Γ' ΤΑΞΗ  :  ΝΟΠΗ ΤΣΑΡΣΙΤΑΛΙΔΟΥ          nopitsars@gmail.com

Δ' ΤΑΞΗ  :  ΜΑΡΘΑ ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΟΥ          martha.logothetidou@gmail.com

Ε' ΤΑΞΗ  :  ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ             gabriel.tsakiridis@gmail.com

ΣΤ' ΤΑΞΗ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΟΥΠΡΟΣ       tsiouprosd@gmail.com

Επιπλέον οι μαθητές/τριες του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ θα πρέπει να αποστείλουν το Όνομα Χρήστη στην διεύθυνση της υπεύθυνης Εκπαιδευτικού 

ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ  :  ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ    marpap1984@hotmail.com

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ
Kανείς/καμιά δεν πρέπει να είναι μόνος/η και σ’ αυτή την κρίση!