Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ


      Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι θεσμός εξαιρετικά στρατηγικής σημασίας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας συνεχούς και διαρκούς επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης των εκπαιδευτικών.
    Είναι μια διαδικασία που πρέπει να διαμορφώνεται και να σχεδιάζεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που κατέχουν και βιώνουν την καθημερινότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατό να συνδυαστούν η σχετική επιστημονική θεωρία με την καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική στα σχολεία.
     Η ενδοσχολική επιμόρφωση αποτελεί μέρος μιας συνεχής πορείας ανάπτυξης και βελτίωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού, με συνέπεια την ποιοτική ανάπτυξη του σχολείου.
    Στην παρούσα ενδοσχολική επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, επιχειρήθηκε η διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών και των διδακτικών τεχνικών μέσα από προτάσεις και βιωματικά εργαστήρια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Ανεδείχθησαν καλές πρακτικές και καινοτόμες δράσεις για την καθημερινή διδακτική πρακτική για σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων. Εισηγητές υπήρξαν ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Βασίλειος Τσακιρίδης καθώς επίσης και η σχολική σύμβουλος της 2ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Πιερίας κα. Σύρμω Βαϊραμίδου με θέμα επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς: «Σχολική Επιθετικότητα και Εκφοβισμός. Παιδαγωγική Αντιμετώπιση – Βιωματική Προσέγγιση».