Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης από την Στ΄τάξη



Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου τα δύο τμήματα της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, είχαμε προγραμματίσει να πάμε στο πανέμορφο χωριό του Αγίου Παντελεήμονα, για να υλοποιήσουμε το σχετικό με την ανακύκλωση  πρόγραμμα  " Παρέα με την κυρία ΜΕΑ ". Τελικά δεν τα καταφέραμε. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες ( χιόνι – πάγος ), για να μπορέσουμε με ασφάλεια  να πραγματοποιήσουμε την εκδρομή μας.
Όμως, όπως λέει και ο λαός μας , όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ!!
 Η  παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου ήρθε  και  παρουσίασε το πρόγραμμα στο σχολείο μας και ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη της ομάδας για την υπέροχη παρουσίαση , την υπομονή, την όρεξη και την καλή διάθεση να μας μάθουν τόσα πολλά και να μας κάνουν πιο υπεύθυνους πολίτες.


Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην αυλή του σχολείου,  όπου η  "Κυρία ΜΕΑ "  αφού συστήθηκε στα παιδιά, έπαιξε μαζί τους "σκουπιδοσαλάτα"  και  "σκυταλοδρομία " με μπάλες φτιαγμένες  από ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, πλαστικές σακούλες, αλουμινόχαρτο. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.



Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στην αίθουσα διδασκαλίας,  όπου με τη βοήθεια βιντεοπροβολέα  η κυρία ΜΕΑ μας έδωσε περισσότερες πληροφορίες  και  απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις των παιδιών .



Έφτασε  όμως η ώρα να φτιάξουμε κάτι με τα χεράκια μας!
Επαναχρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχει ο καθένας στο σπίτι του (ρολά από  χαρτιά υγείας, κόλλα, σελίδες Α4,πλαστικά καπάκια, κλαδάκια δέντρων, σύρμα), φτιάξαμε μουσικά όργανα: σύστρες και μαράκες!
Στο τέλος όλοι μαζί τραγουδήσαμε το τραγουδάκι της κυρίας ΜΕΑ  στο οποίο μας συνόδεψε μουσικά με το αρμόνιο η κυρία Μαρία Στάθη, μέλος της Παιδαγωγική Ομάδας του ΚΠΕ.